دوستداران دکترسید حسین آقا سید مرتضی حسینی

۲ مطلب در دی ۱۴۰۱ ثبت شده است

۲۵
دی

گیاهان دارویی یکی از ظرفیت‌های منحصربفرد اقتصادی کشورهاست که با توجه به افزایش گرایش و میل به مصرف آنها، حالا این حوزه پتانسیل بالقوه‌ای برای رشد اقتصادی کشورها نیز محسوب می‌شود.

به گزارش بورس فوری،گیاهان دارویی یکی از ظرفیت‌های منحصربفرد اقتصادی کشورهاست که با توجه به افزایش گرایش و میل به مصرف آنها، حالا این حوزه پتانسیل بالقوه‌ای برای رشد اقتصادی کشورها نیز محسوب می‌شود تا جاییکه در این حوزه به تدریج شرکت‌های بزرگ در حال ایجاد و تأسیس هستند که این خود نشان‌دهنده سرمایه‌گذاری بالای کشورهای باظرفیت و بااستعداد در این حوزه است.

نکته مهم دیگر اینکه گرچه حوزه گیاهان دارویی با توجه به عوارض جانبی داروهای صنعتی و شیمیایی در حال توسعه است اما با توجه به انواع مصرف این گیاهان و تنوع آنها خاصه به عنوان دمنوش و یا حتی جایگزینی برای نوشیدنی‌های دیگر، می‌توان امید زیادی به سودآوری در این حوزه داشت.

از سوی دیگر، افزایش سرانه مصرف فرآوری‌های این گیاهان به حدی بالاست که حالا یک بازار بزرگ و البته بکر در جهان ایجاد شده که ارزش‌افزوده بسیار منحصربفردی دارد و در صورت توسعه می‌تواند شاخص‌های اقتصادی کشورهای صاحب این صنعت را تحت تأثیر قرار دهد و یک جایگزین ویژه برای خام‌فروشی مواد معدنی و داشته‌های زمینی باشد.

در این بین، ایران، از سرزمین‌های غنی در حوزه کشت گیاهان دارویی متنوع قلمداد می‌شود و نه تنها در کشت بسیاری از گیاهان دارویی استعداد دارد؛ بلکه در انواع زیادی از آنها، انحصار تولید دارد؛ به این معنا که تعداد زیادی از داورهای گیاهی تنها در ایران قابل عمل آمدن هستند.

دستیابی به آنچه گفته شد، در وهلۀ اول نیازمند تربیت نیروی متخصص و مجرب است که در این حوزه نیز با توجه به تعدد دانش‌آموختگان دانشگاهی در رشته‌های مرتبط و حتی وجود متخصصانی که علم آن را به صورت تجربی آموخته‌اند، کشور از غنای خوبی برخوردار است.

در حوزه شناسایی و احصاء توانمندی و ظرفیت‌ها و همچنین ایجاد کارگاه‌های تولیدی ولو روستایی در کنار کشت، می‌توان به تدریج و البته در یک مسیر رو به رشد این حوزه را از حالت تجربی و سنتی به یک صنعت تبدیل کرد که البته اقداماتی نیز انجام شده اما با توجه به ظرفیت‌های منحصربفرد کشور، هنوز تا نقطۀ مطلوب راه بسیار است.

برندسازی و مارکتینگ، دو اقدام دیگر در این حوزه است که با توجه به نوپا بودن این صنعت، از اهمیت بسیار بالایی مخصوصاً در نامگذاری ترکیبات برخوردار است. از سوی دیگر، در بسته‌بندی نیز باید ایده‌های خلاقانه و نوآورانه را با استفاده از فناوری روز عملیاتی کرد. به این موارد دقت در عصاره‌گیری و استفاده از تجهیزات روز آزمایشگاهی و صنعتی را نیز باید اضافه کرد.

نکته آخر اینکه، صنعتگران و تولیدکنندگان می‌توانند برای تثبیت جایگاه خود در بازار، تولیدات ترکیبی با خاصیت‌های متنوع را نیز دستورکار خود قرار دهند.

پرواضح است که همه این موارد در وهله اول نیازمند حمایت دولت و فرهنگسازی  دارد که البته با توجه به نقش مهم این صنعت در اشتغالزایی و رونق اقتصادی خانوارها و حتی توسعه صادراتی، امید است دولت اقدامات مقتضی را در این حوزه انجام دهد.

  • سید حسین آقا سید مرتضی حسینی
۲۵
دی

تجربه نشان داده که در برابر فناوری نباید ایستاد بلکه باید با انطباق و انعطاف تلاش کرد از امکانات آن بهره برد و آسیب‌های آن را با آگاهی‌بخشی کاهش داد. غیر از این مورد، هرگونه برخورد قهری با فناوری در وهله اول محروم کردن کشور است و در گام بعد، شرکت در یک بازی از پیش باخته است.

سید حسین آقا سید مرتضی عضو رئیس هیئت موسس دانشگاه علمی کاربردی طی یادداشتی به بررسی آسیب‌های مقابله با اینترنت و شرکت در یک بازی از پیش باخته پرداخت که عیناً در زیر می‌خوانید:

اقتصاد جهان آینده نه، بلکه اقتصاد در همین امروز نیز وابسته به فضای مجازی و اینترنت است و به هیچ عنوان نمی‌شود تأثیرگذاری بالای اینترنت و فضای مجازی را در اقتصاد نادیده گرفت گرچه شاید هنوز متر و معیار مشخصی برای اندازه‌گیری این تأثیرگذاری وجود نداشته باشد.

به هر حال از زمان توسعه شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، بسیاری از کشورها تلاش کردند از این امکان جدید، بهترین فرصت‌ها را برای اشتغالزایی ایجاد کنند تا هم بار اشتغالزایی روی شانه دولت‌ها کاهش یابد و هم با ایجاد فضای رقابتی، کیفیت محصولات و خدمات افزایش یابد. از طرف دیگر، به دلیل ماهیت این نوع اشتغال، دولت با توسعه اینترنت و فضای مجازی توانست بخش‌های پنهان اقتصاد را فعال و به چرخه اقتصادی کشور وارد کند.

از طرف دیگر، این امکان جدی اساس تبلیغات را نیز تغییر یا بهتر بگوییم اصلاح کرد تا جایی که بسیاری از شیوه‌های نوین و ایده‌های نوآورانه اجرا شد و موفقیت بالایی نیز داشتند.

در کنار این موارد، امروزه حتی بزرگترین برندها و شرکت‌‌های بین‌المللی نیز در فضای مجازی فعال هستند؛ حتی شرکت‌هایی که بیلان مالی‌شان به اندازه سرانه بودجه یک کشور است؛ همه به خوبی می‌دانند هرگونه غفلت از این فضا، باختن قافیه به رقیب است.

به هر حال تجربه نشان داده که در برابر فناوری نباید ایستاد بلکه باید با انطباق و انعطاف تلاش کرد از امکانات آن بهره برد و آسیب‌های آن را با آگاهی‌بخشی کاهش داد. غیر از این مورد، هرگونه برخورد قهری با فناوری در وهله اول محروم کردن کشور است و در گام بعد، شرکت در یک بازی از پیش باخته است چراکه فناوری همواره در ذات خود راه‌های برون‌رفت را ذخیره دارد.

اینکه در این مدت تا چه اندازه محدود کردن اینترنت در اقتصاد و اشتغال کشور نقش داشته، هیچکس نمی‌داند اما واقعیت اینست که این قبیل سیاست‌ها نه‌تنها اشتغال را مختل می‌کند و همین موضوع سبب ایجاد موجی از عدم‌رضایتمندی اجتماعی می‌شود بلکه بسیاری از کسب‌وکارهای دیگر را و همچنین مدیریت خرید جامعه را نیز تحت‌تأثیر قرار خواهد داد.

  • سید حسین آقا سید مرتضی حسینی